2018. december 29., szombat

Visszatekintés (VII.) 2017. augusztus 24-én a RaM Colosseumban rendezett kiállításomra.





Hetes számú paravánon látható képek.


Facebook hozzászólások 2017. augusztus 3o-án.



Ezeknek a képeknek a bemutatása a képformátum miatt a blogban elég problematikus, mert ahhoz, hogy egybe látható legyen az egész, automatikusan lekicsinyítődnek. Ezért pár esetben - mint itt is - két részletből összerakva is bemutatom, hogy látható legyen a felületek részletgazdagsága. Ezzel igaz elveszítjük az egybe láthatóságot, de a kép végig görgetésével láthatók lesznek a részletek is.





Facebook hozzászólások









Katedrális nélkül - Katedrális III., 65 x 35 cm, vegyes technika ( papír, nyomdafesték, paratípia: nyomtatott papíralapú papírnyomat, pszeudó-önkollázs, 2017. június-július.








Hozzászólások


János Erdei Nagyon szép.
Az űrlap alja



Hozzászólások
·         Erik Lux
Erik Lux Számomra - és csak ebben az esetben! - külön-külön sokkal erősebbek a képek, mint az együttesük.
o    Tetszik
o     · Válasz
o     · 1 éve
o     · Módosítv
o    János Erdei
János Erdei Kicsit (?) szigorú vagy, de lehet csak a képek közötti távolság nem optimális, a középső és a jobboldali szinte húzzák egymást, és az optimálisnál (talán) nagyobb távolság talán eltépi őket (egymástól)...
§   · Válasz
§   · 1 éve
o    András László Alföldi
András László Alföldi Köszönöm észrevételedet, de most az unokámnak át kell engedjem a gép használatát, erre majd később válaszolok.
o   

o   

o   

o   

Az űrlap alja
·         András László Alföldi
András László Alföldi Ebben igazad van. Látom János Erdei-nek a jobb szélső tetszik - ezt választotta Lakner Zsuzsa is, aki a megnyitó beszédet tartotta - nekem pedig az egész kiállításból a középső. Ezt megtartom magamnak, mert a további út talán erre felé lesz, legalább is ebben a témában. Van hozzá előkészített anyagom is, mivel a két hónapi intenzív munka után ez a végén született. A további érdekesség - ha már így elkezdtem beszélni az alkotás keletkezéstörténeti háttérről - hogy a két szélső, meg egy harmadik, amit majd a bejegyzés után mellékelek, a három induló kép volt. De erre majd visszatérek, mert ez számomra érdekes észrevétel és visszajelzés részetekről, hogy a teljes anyag ismerete nélkül, így digitalizált formában is észrevettetek valami minőségi másságot, az eddig látottakkal szemben. Ezért írtam az elején, hogy Erik Luxnak igaza van. Itt az egyedi megjelenés indokoltabb lett volna mind a három kép esetében, illetve a mellékelt negyedikre is ez vonatkozik. Amikor egy ilyen nagy sorozatban egy kép jóvá válik, akkor kilép a sorból és önállósul. Szoliterré válik. Ez történt ezekkel is. Ez jól mutatja a kiállítás és az egyedi kép másságát, hogy mindkettőnek más a szerepe, mást kell mondania. A kiállítást jól átgondolt gyengébb képekből könnyebb összeállítani, mint erős, önmagukat legitimáló darabokból. Persze pont ti igazoljátok, hogy azért ezeket sem kell kihagyni, mert ha nincs túl sok belőle - és sajnos nincs - akkor változatosabbá teszi az anyagot. Tehát ha egyedi képekben gondolkodunk, akkor itt be is zárhatjuk a kiállítást. De mivel nekem komplexebb cél lebegett a szemem előtt, ezért kérek még egy kis türelmet részetekről, és nézzétek végig a további nem önállósult sorozatjellegű képeket is, hátha összességében tud még valamit mondani. Köszönöm számomra értékes visszajelzéseteket, ennek figyelembevételével holnap folytatom a képek egyenkénti bemutatását.
o     · Válasz
o     · 1 éve
o     · Módosítv
o    Erik Lux
A fenti szövegben 



A fenti szövegben megemlített negyedik kép.


















András László Alföldi: Katedrális nélkül - Katedrális II., 70 x 35 cm, vegyes technika ( papír, nyomdafesték, paratípia: nyomtatott papíralapú papírnyomat, pszeudó-önkollázs, 2017. június-július.






















András László Alföldi: Katedrális nélkül - Katedrális I., 70 x 35 cm, vegyes technika (papír, nyomdafesték, paratípia: nyomtatott papíralapú papírnyomat, pszeudó-önkollázs, 2017. június-július.

















Előzetes kiállítás ismertetőben megjelent szöveg:





A kiállítótér belső udvara.





Az űrlap alja
·        András László Alföldi

o    Tetszik
o     · Válasz
o     · 1 éve
Az űrlap alja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése