2018. december 27., csütörtök

Visszatekintés (V.) 2017. augusztus 24-én a RaM Colosseumban rendezett kiállításomra.




Az ötös számú paravánon látható képek.


Facebook hozzászólások 2017. augusztus 28-án.



Alföldi László: Katedrális nélkül - Üvegablak V., 65 x 35 cm, vegyes technika (papír, nyomdafesték, paratípia: nyomtatott papíralapú papírnyomat, pszeudó-önkollázs, 2017. Június-július.






Változó hosszúságúak a Facebook hozzászólások, ezért lesznek ilyen rövidebb bejegyzések, de lesznek lényegesen terjedelmesebbek is. Azért maradok ennél a következetességnél, hogy egyenként bemutatom a hármas egységeket, akkor is ha nincsenek hozzászólások a képekhez, mert a kiállítás rendezési koncepciója erre a tagolódásra épült. Lényegében itt a Facebook-on tartalmilag talán jobban is érvényesül ezáltal, mert a kiállítótér sajátosságai miatt, ott sem lehetett egybe látni. 





Hozzászólások

Erik Lux Egy másik sorozatnál jegyeztem, meg, hogy a képek változnak, a címek nem. Ez az üvegablaknál természetes, mert sosem ugyanolyanok (mert sosem ugyanarra nyílnak, így sosem ugyanarra biztosítanak kilátást)...

András László Alföldi Ez talán a szimbolikus alakot tartalmazó képekre is igaz lehet. Ugyanazt a figurát befogadó alap, ha minimális elmozdulással is, de megváltoztatja annak képi jelentését. Továbbá, utal a szériára és a sokszorosítás egyediségére, vagy fordított esetben az egyediség sokszorosíthatóságára.









Alföldi László: Szőnyeg nélkül - Szőnyeg, 65 x 35 cm, vegyes technika (papír, nyomdafesték, paratípia: nyomtatott papíralapú papírnyomat, pszeudó-önkollázs, 2017 június-július.











Alföldi László: Kirakat nélkül - Kirakat, 65 x 35 cm, vegyes technika ( papír, nyomdafesték, paratípia: nyomtatott papíralapú papírnyomat, pszeudó-önkollázs, 2017. június-július.








Részletek a fenti három képből.
























Előzetes ismertető








A kiállítótér belső udvara.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése