2023. július 5., szerda

Töreki "kézművestábor" otthon.

 


Lipódi Fülöp alkotása 2023. július 1-3. között, egyenlőre számomra ismeretlen címmel és mérettel.


Látszólag semmi köze nincs Fischer Ernő festészetéhez unokáim rajzainak, főleg a címoldalon látható Lipódi Fülöpének. Pedig ha valaki a képre kattintva megnézi a blog bejegyzésben idézett újságcikket és a további rajzokat, akkor felfedezheti, hogy itt komoly művészeti kérdések vetődnek fel.


Elkelt az első magyar kriptovalutáért kínált képzőművészeti alkotás

 

https://www.digitalhungary.hu/kultura/Elkelt-az-elso-magyar-kriptovalutaert-kinalt-kepzomuveszeti-alkotas/11315/

 



 

WeilerPéter: Bitcoin bánya az Alföldön, 80 x 80 cm, vászonra nyomtatott digitális képzőművészeti alkotás, 2021.

 

 

Idézett a cikkből:

 

„Weiler Péter képzőművészhez kötődik az első magyar kriptovalutáért kapható képzőművészeti alkotás is, ami március 5-én került fel a nemzetközi Mintable rendszerébe.

A Bitcoin áramfogyasztására rávilágító ironikus alkotás címe: Bitcoin bánya az Alföldön. Az NFT token, és a 80x80 cm vászonra nyomtatott kép egyben került 1 Ether-be, ami mai árfolyamon 560.000 forint. Az alkotást végül március 9-én egy ismert kortárs gyűjtő, Kacsuk Péter vásárolta meg.”

 

           Most nem kommentálom tovább, de ha pontosabb információim vannak a képről és a kép keletkezéséről, akkor visszatérek rá. Annyit azért elárulok, hogy kezdő képként a 16 éves unokánk munkája látható, és a töreki otthoni "kézművestáborban" készült. A tábor szervezője Lipódi Luca (22 éves) és harmadik résztvevője Lipódi Vince (11 éves). Értelemszerűen ők is az unokáink.



Lipódi Luca munkája





Lipódi Vince munkája


          A két utóbbi kép is nagyszerű alkotás, Luca által készített sellőnek átváltozott Boby kutyánk,  és Vince "Klee" rajza, mindhárom megállja a helyét. Csak így tovább, és akkor a kézművestábor hamarosan művészteleppé válhat. Mondja ezt Éva és Papa, akik mindketten képzőművész festők.  








1 megjegyzés:

  1. Lipódi Luca új "arcát" mutatja, a másik kettő a neo-reál és disztópia határát feszegető kortárs remek :) :)

    VálaszTörlés