2023. június 22., csütörtök

"Tételesen megfelel" mint képcím


Alföldi László András: Tételesen megoldva (I.-III.), egyenként 70 x 35 cm, vegyes technika ( papír, paratípia, olaj, pszeudókollázs), 2023.



Tételesen megoldva (I.)



Tételesen megoldva (II.)



Tételese megoldva (III.)



Kérdés, hogy ebben az összefüggésben mi legyen a címe a két szélső képnek?




Első címe, amelyet általában az eredeti címként tartunk számon, a 2017-es Átírás című kiállításomon a következő volt: Katedrális nélkül - Katedrális (II.)



Első címe, amelyet általában az eredeti címként tartunk számon, a 2017-es Átírás című kiállításomon a következő volt: Katedrális nélkül - Katedrális (I.)



Az eredeti elképzelés szerint ez a két szélső kép volt betervezve a leadásra, de amikor egymés mellé került az öt kép, akkor láthatóvá vált, hogy a jobb szélső kép nem illik bele a sorba. 




Hely nélkül - Katedrális



Megváltás nélkül - Golgota


       


Alföldi László András

Szakmai önéletrajz

 

Kora gyerekkorom óta a festői pályára készültem, de ennek ellenére igen hosszúra nyúltak a rajzi tanuló éveim. Apám korai halála miatt a család anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy az általános iskola elvégzése után a képzőművészeti gimnáziumban folytassam tanulmányaimat. Így lettem kertész. A rajzolást és a festést azonban nem hagytam abba, mert Fischer Ernő festőművész irányítása mellett először az angyalföldi József Attila Művelődési Ház rajzszakkörében, később pedig a Budapesti Pedagógus Képzöművész Stúdióban szereztem meg a művészpályához szükséges szakmai ismereteket. Majd négy évtizedes tanuló időszakot követően, csak ötvenéves korom után szántam rá magam, hogy nagyobb nyilvánosság elött is bemutassam műveimet. Azóta húsz önálló kiállításom volt, és több mint ötven nemzetközi, országos és budapesti csoportos tárlaton szerepeltek alkotásaim. Az utóbbi években az alkotómunka mellett mesterem, Fischer Ernő születésének centenáriumi évfordulója alkalmából az életművének feldolgozásával, és a Budaörsi Műhelyhez kötődő pályatársaim munkásságának megismertetésével is foglalkozom. Ezzel kapcsolatban több publikált írásom is megjelent.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése