2020. február 29., szombat

Műhelymunkák - Műhelynapló XXIII. - Kőbe zárt angyalok


Ez a sorozat, a Kőbe zárt angyalok címet most kapta, mert eddig még sohasem lett kiállítva és bemutatva. Épp huszonöt éve, 1995 óta nyugszik hol itt, hol ott valamelyik műterem polcán, a többi hasonló sorsú félbehagyott munkákkal. Most nagy nehezen rászántam magamat arra, hogy 2014-ben Fischer Ernő anyagának, és 2015-2016-ban Éva (T.Horváth Éva) képeinek összegyűjtése és rendezése után, magamra is sort kerítsek. 2015 nyarán, Éva készülő könyvének munkálataival párhuzamosan, egyszer már elkezdem a magamét is összegyűjteni, de akkor félbe maradt ez a munka. 
A 2014-es Fischer centenáriumi év után, 2015. januárjától öt hónapon keresztül a budaörsi városi könyvtárban Hommage á Fischer Ernő címmel havonta rendeztem egy-egy kiállítást az "Öten" alkotó csoport tagjainak alkotásaiból, és akkor a blog bejegyzésekben készítettem mindenkiről - kivéve magamról nem - egy úgynevezett "Bővített kiadást". Ebben visszatekintve Tanár úrral való együtt munkálkodásokra, sokkal terjedelmesebb anyagban mint ami a kiállításokon bemutatható volt, láthatóvá tettem a teljes anyagot. Jó összefoglalónak bizonyult ez, mert a Kortárs folyóirat 2015-ös 07-08-as nyári dupla számban, ha kivonatoltan is, de Novotny Tihamér jóvoltából, publikálva is lett. Akkor azért rögtönözve készítettem magamról is egy vázlat bejegyzést a blogban, de azóta se fejeztem be, és így nem is tettem közzé. Túl terjedelmesre sikerült, és nem illet volna ránőni a másik négy kisebb terjedelmű munkára. Most viszont eltelt már öt év, és így önállósult ez, és az ezután következő teljes anyagot bemutató tervezett sorozat, amely amolyan archiváló módon mindent felsorakoztat majd abból, amit az elmúlt évtizedekben csináltam, és ami még egyáltalán megmaradt. Azért hangsúlyozom, hogy ami megmaradt, mert időnként, egy-egy nagytakarításkor, rengeteg ehhez hasonló módon félbehagyott sorozatot, kidobtam.



 








Mielőtt sorra venném az egyes darabokat, bemutatom azokat a fejlécen levő összeállításhoz most készített összetett képeket, amelyek talán folytatást fognak jelenteni a további "Többszörös képek" irányába. 
































































A variációs lehetőségek bemutatása után lássuk egyenként is a képeket.
































































Eddig tartott a Kőbe zárt angyaloknak sorozata. Ezután következnek azok a képek, amelyek a Feltámadás című sorozatból és ebből is kimaradtak, mer amolyan átkötő szerepet töltöttek be a két téma között. 
















































































































































































Egyenlőre itt befejeződik a képek bemutatása, de mivel készítem már a második részt is, ide vissza fogok térni és itt fogom leírni a nyomtatás technikai menetét. 








































































































































































































































































































































































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése