2020. augusztus 26., szerda

1 - Fischer Ernő és Sipos Endre beszélgetése 1989 - Az intenzív lét - Archív videó felvételek (I.)



Új sorozatot kezdek ezzel a archív videó felvétel bemutatásával Fischer Ernő életművének tovább gondolása érdekében. Sajnálom, hogy annak idején, 2014-ben a Fischer Centenárium évében erre nem volt módom. Sokban megkönnyítette volna Tanár úr személyét ismerté tenni azok számára, akik életében nem ismerték, vagy feleleveníteni emlékét azoknak, akik életében is ismerték. Technikailag nem jó minőségűek, mert részben amatőr felvételek, de főleg azért, mert a professzionális videók is a többszörös konvertálás folyamán torzítottá váltak. Ennek ellenére érdemes végignézni a sorozatot, mert a személyiség megismerése sokban segítségére lesz a Fischer életmű és a művek mélyebb megértéséhez. 
A videók egyébként megtalálhatók a Fischer Ernő Alapítvány (http://fischererno.hu/) honlapján, amelyeket Szigyártó Gyöngyi kurátor konvertált és tett közzé. Ott egyben elérhető a teljes anyag, amely témák szerint több kisebb részletre lett bontva. 
Én egyenlőre csak arra vállalkozom, hogy itt a blogon és a facebook-on is elérhetővé teszem, majd később, egy-egy téma alaposabb átgondolása után, talán írásban is visszatérek rá.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése