2020. november 26., csütörtök

Budaörsi anziksz anno 2000. (I.) - Ótemető

 


Závada Pál most megjelent Wanderer című könyve aktualizálta, hogy elővegyem újra a húsz évvel ezelőtt Budaörsi anziksz címmel kiállított fotósorozatomat.  • Franz Wendler és a budaörsi Kőhegyi kápolna 150 éve : Franz Wendler und die 150 Jahre der Steinberg-Kapelle in Budaörs / [összegyűjt.,sajtó alá rend. Kovács József László] ; [latin szöv. gond. Diós István] ; [fényképek: Alföldi László] ; [kiad. a] Budaörs Német Kisebbségi Önkormányzata, Riedl Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény. Budaörs, 2005. 169 p., 4 t. ill.


Részlet Závada Pál Wanderer című könyvéből:
Az alábbi fotók 1998-ban készültek a budaörsi Ótemetőben. Ki voltak állítva 2000-ben, Budaörsön a Zichy majorban, a Budaörsi anziksz 2000. című önálló kiállításomon. A fotók mellett látható volt az a grafikai anyag is, amely a fényképek alapján ugyanezt a témát dolgozzák fel. Különböző technikával készült képek voltak ezek, rajzok, kollázsok, és papírnyomatok.
2 megjegyzés:

 1. Hát ajánlani kellene, hogy a Wanderer következő kiadását a te fotóid illusztrálják :) Sinkó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annál is inkább, mert még a jelen kiadásban a Helytörténeti Múzeumból származó képek is az én nevemhez köthetők. A Budaörsi Könyvtár mellett, majd tíz évet dolgoztam a Helytörténeti Múzeumnak is. A Wikipédián a munkásságomról szóló írásban fel van sorolva az a kiadvány is, ahonnan a képek származnak, és az is, hogy a fotókat készítette Alföldi László. Ide másolom a kiadványra vonatkozó adatokat: Franz Wendler és a budaörsi Kőhegyi kápolna 150 éve : Franz Wendler und die 150 Jahre der Steinberg-Kapelle in Budaörs / [összegyűjt.,sajtó alá rend. Kovács József László] ; [latin szöv. gond. Diós István] ; [fényképek: Alföldi László] ; [kiad. a] Budaörs Német Kisebbségi Önkormányzata, Riedl Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény. Budaörs, 2005. 169 p., 4 t. ill. Tehát egy kis jóindulattal és odafigyeléssel ezt is fel lehetett volna tüntettni.

   Törlés