2014. szeptember 25., csütörtök

Fischer Ernő kiállítása Losoncon 2014. október 2-án nyílik.





           A kiállítás megnyitás után részletesen beszámolok arról, hogy miként sikerült a helyhez igazítani az egy évvel ezelőtt megtervezett kiállítási anyagot, illetve arról is, hogy milyen események következnek még ebben az évben itthon.


                 Meglepő módon látom, hogy itt a blogon is van érdeklődés a meghirdetett kiállítás iránt, ezért röviden tájékoztatom azokat, akik esetleg rászánják magukat a megtekintésére. Autóval viszonylag egyszerűen megközelíthető, de tömegközlekedési járművekkel már bonyolultabb. Budapesttől kb. 150 km a távolság. Ugyancsak Budapestről a legrövidebb út a tömegközlekedési járművekkel, vonattal Salgótarjánig, majd onnan busszal lehet továbbmenni Losoncra.
                   Ami miatt érdemes vállalni ezt az utat az az, hogy ez a legteljesebb anyag a centenáriumi kiállítások sorában, és itt láthatók az életmű legjelentősebb alkotásai. Az ötven mű közül több mint a fele négy különböző magyarországi múzeumból lett összegyűjtve, és így együtt még sehol sem volt látható. És sajnos  évtizedek óta még külön-külön sem, mert állandó kiállításon egyik sem szerepel. A múzeumok raktáraiban várták ezek a képek, hogy Csipke Rózsika álmukból felébredhessenek, és a centenáriumi kiállításon találkozhassanak a mesebeli "Herceggel". Ahogy az előkészítő munkák mutatták, itt sem fog megérkezni senki, aki nagyobb érdeklődéssel fordulna az életmű felé, és érdemben is segítségére lehetne a nagyobb népszerűsítésben.
                 
              Viszont aki nem szánja rá magát egy ilyen útra, az október közepén Budapesten is találkozhat Fischer Ernő képeivel. A Magyar Építőművészek Szövetsége, Kós Károly termében (1088. Budapest, Ötpacsirta u.2.) 2014. október 15-én vagy 16-án  - a pontos időpont a napokban fixálódik - nyílik kiállítás, Képépítkezés címmel. Ezt követően december elején Szegeden és Budaörsön lesz még centenáriumi kiállítás.

               És továbbra is figyelmükbe ajánlom a blog előző bejegyzéseit, ahol a legteljesebb információs anyag olvasható a Fischer életművel kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése