2020. február 8., szombat

Fischer Ernő (1914-2002) Angyalföldi kiállításának bővített kiadása.Tegnap megjelent az Új művészetben Váraljai Anna művészettörténész megnyitó szövege, az angyalföldi Fischer Ernő (1914-2002) kiállításról. Ez alkalomból készítettem egy visszaemlékező összeállítást a tárlatról, amely a folyóiratban téves időpontot tüntet fel a február 20-i zárással, mert mint a fenti plakáton látható, február 2-án bezárt. Tehát senki ne induljon el, hogy megnézi még a kiállítást, mert az már csak itt tekinthető meg.

Először láthatóvá és olvashatóvá teszem a szöveget, majd a helyszínen készült fényképeken bemutatom a kiállítást. Mivel nagyon csillognak az üvegek, sok esetben az egyes képeket rossz megvilágításban lehet látni, ezért utána reprodukciókon, kinagyítva és kibővítve a témához tartozó más képeket is láthatóvá teszem.  


A kiállítással összefüggő egyéb érdekességekBorítékra készült rajz.Balra a jobboldalon látható kép fénymásolattal felnagyított (70 x 100 cm) változata, amelyet Tanár úr a kilencvenes években filctollal átrajzolt, és úgy lett kiállítva.
Jobbra az én rajzom a hatvanas évekből, jobbra ugyan arról a gipsz modellről Tanár úr rajza, harminc évvel korábbról.


Tanár úr rajza közelről.Jobbra megint az én rajzom, balra pedig Tanár úré.Fischer Ernő korrigál a Budapesti Képzőművész Stúdióban, a kilencvenes évek elején.


1 megjegyzés: